Multraship zet volop in op efficiëntieverhoging door middel van doordachte innovatie en digitalisatie. Het sleep- en bergingsbedrijf uit Terneuzen gaat een samenwerking aan met Rombit voor de ontwikkeling van een innovatief ‘Smart Planning Platform’.

De vraag naar sleepdiensten blijft jaar na jaar toenemen. Om klanten in de toekomst een snelle service te blijven garanderen, gaat Multraship haar operationele werking grondig digitaliseren.

Real-time planning

“We streven naar een dynamische planning die inspeelt op wijzigende omstandigheden. Daarom investeren we in de ontwikkeling van een technologisch platform dat verschillende inzichten combineert, in real-time: de verwachte aankomsttijden, de beschikbaarheid van bootmannen, het brandstofverbruik en meer. Voor onze medewerkers zal het in de toekomst een onmisbare ondersteuning vormen bij het opstellen en beheren van de dagelijkse planning”, vertelt Pepijn Nuijten, Managing Director van Multraship.

“Rombit beschikt over de vereiste technologische expertise; hun ervaring in de nautische sector gaf de doorslag. Vandaar de keuze voor dit Antwerpse technologiebedrijf”, aldus Nuijten.

Innovatieve havenspeler

Jorik Rombouts, CEO van Rombit vertelt meer over het innovatietraject: “Tijdens de zogenaamde ‘diagnose fase’ onderzoeken we hoe de huidige infrastructuur in elkaar zit en waar we de grootste efficiëntiewinsten kunnen boeken. Want ook al kampen heel wat bedrijven uit de sector met gelijkaardige uitdagingen, toch is elke organisatie anders. Vandaag starten we met de ontwikkeling van het platform, volledig afgestemd op de noden van Multraship. Daarin brengen we alle datastromen en datasilo’s samen in een overzichtelijk dashboard voor de planners. In de volgende fase gaan we een stap verder: met Machine Learning zorgen we dat de software zelf intelligente voorstellen doet om de planning te optimaliseren.”

“Multraship maakte al eerder indruk met haar ambitieuze productinnovaties. Het is een eer om aan de slag te gaan voor deze innovatieve, maritieme speler”, besluit Rombouts.

Over Rombit

Rombit maakt ondernemingen uit de havenindustrie efficiënter en veiliger. Het Antwerpse technologiebedrijf ontwikkelt digitale oplossingen; van strategische innovatietrajecten tot de ontwikkeling en implementatie van geïntegreerde software en hardware.

Rombit is opgericht in 2012 en is uitgegroeid tot een onderneming met 70 medewerkers, drie vestigingen en klanten zoals DEME, PSA, Brabo en Stad Antwerpen. De Antwerpse scale-up werd in 2018 door EY genomineerd tot Beloftevolle Onderneming van het Jaar. 

Over Multraship

Multraship is een toonaangevend Nederlands sleep- en bergingsbedrijf. Het is een onderdeel van de Muller Maritime Group, eigendom van de familie Muller uit Terneuzen en van het bedrijf Fairplay Towage uit Hamburg. De kernactiviteiten van Multraship omvatten havensleepdiensten, berging, wrakopruiming, zeesleepdiensten en ondersteuning van de offshore energie- en baggerindustrie. Multraship exploiteert en beheert een grote en moderne vloot sleepboten, een zelfvarende bok, duikondersteunende schepen en andere vaartuigen. Het hoofdkantoor van Multraship is gevestigd in Terneuzen, Nederland. De andere afdelingen van de Muller Maritime Group zijn Antwerp Towage, dat sleepdiensten levert in de Antwerpse havengebieden en CTOW, een joint-venture met DEME en