12/06/2017

Cipal Schaubroeck en Rombit zorgen voor vlot beheer innames openbaar domein

Cipal Schaubroeck, marktleider inzake softwareapplicaties voor lokale besturen en smart city expert Rombit gaan samenwerken. Het eerste resultaat: een product voor het beheer van innames openbaar domein. Elk van de 308 Vlaamse gemeenten kampt vandaag met mobiliteits- en administratieve overlast bij verhuizingen, werven, evenementen en nutswerken. Dankzij CSR Openbaar Domein is dit binnenkort verleden tijd.

De twee bedrijven bundelen hun krachten. Cipal Schaubroeck voorziet een groot deel van de Vlaamse gemeenten van ICT-oplossingen en kent zowel de noden als de infrastructuur van de klant en haar gebruikers. Groeibedrijf Rombit bouwde een unieke en gebruiksvriendelijke oplossing voor vlot beheer van innames openbaar domein. 

“Een pijnpunt bij vele besturen”

De duizenden, vaak onvergunde, innames openbaar domein vormen een pijnpunt voor administratie en mobiliteit. Daarnaast verplicht de Vlaamse Overheid steden en gemeenten om vanaf 1 juli 2018 elke inname openbaar domein in te voeren in de centrale GIPOD-databank.

Bart Van Delm, Business Unit Manager bij Rombit legt uit: “CSR Openbaar Domein is een intuïtieve online oplossing. Ze verlaagt de drempel voor burgers om een vergunning aan te vragen. In pilootstad Antwerpen verdrievoudigde het aantal aanvragen zelfs op één jaar tijd. De inkomsten voor de stad stegen evenredig. Tegelijk werd het administratieve proces fors vereenvoudigd.”

Kristof Alexander, Business Development Manager bij Cipal Schaubroeck, vult aan: “Gemeentemedewerkers keuren aanvragen via één druk op de knop goed. Ook grotere evenementen worden ingetekend. Men beschikt dus ten allen tijde over een accuraat kaartoverzicht van alle innames openbaar domein, én men is in regel met de Vlaamse GIPOD-verplichting”.

Naast het beheer van aanvragen zijn tal van andere functionaliteiten beschikbaar: mobiele applicaties, een elektronische handtekening voor vergunningen, omleidingsplannen bij grotere werken en evenementen, werk- en routeplanning voor het plaatsen van signalisatie, stockbeheer voor gemeentematerieel en zélfs slimme parkeerverbodsborden.

Eén gebruiksvriendelijk platform voor het beheer van alle burgerprocessen

Hans Hulpiau, COO bij Cipal Schaubroeck, ziet veel potentieel: “Dit productgamma integreert naadloos met bestaande Cipal Schaubroeck backoffice toepassingen zoals onder meer de boekhouding en andere delen van onze financiële suite. Naast een standaardproduct voorziet CSR Openbaar Domein ook in een modulaire oplossing. Deze laat gemeenten toe om de workflow te configureren naar hun eigen noden. Bovendien staat de burger centraal in deze toepassing; ten alle tijden heeft een bestuur een totaalzicht op alle aanvragen van haar burgers, of het nu over inname openbaar domein gaat of andere meldingen.”

 “De slagkracht van Cipal Schaubroeck en de innovatieve aanpak van Rombit vormen een ideale match. We staan garant voor eenvoudige, gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige oplossingen. Er zitten al nieuwe projecten in de pijplijn.” besluit Evert Bulcke, CMO bij Rombit.

Ontdek meer op www.romcore.city. 


Share this post: