05/09/2018

Rombit finalist Scale-up van het Jaar 2018

Technologiebedrijf Rombit is genomineerd voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’. Deze wedstrijd, de zuster van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award, wordt georganiseerd door consultancybedrijf EY, De Tijd en BNP Paribas Fortis. De andere finalisten zijn Lemon Companies (Kontich), Ontoforce (Gent) en UgenTec (Hasselt). Op 16 oktober 2018 weten we wie de opvolger is van Playpass.

De Vlaamse Regering wil met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’, een onderneming ondersteunen die zich duidelijk kan manifesteren als groeier. De award wordt dit jaar voor de 13de maal uitgereikt. Een professionele jury, onder het voorzitterschap van Jurgen Ingels, Founding Partner van Smartfin Capital,  selecteerde de genomineerden aan de hand van verschillende selectiecriteria, waaronder het potentieel om in de toekomst ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden.

Ambitieuze groeiers belonen

“Het doel van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ is om ambitieuze, snelgroeiende ondernemers, die een cruciale rol in onze economie en welvaart spelen, te steunen en aan te moedigen. De award is een beloning voor wat deze talentvolle bedrijven reeds bereikten en een duwtje in de rug om vooral door te gaan met investeren, vernieuwen en internationaal door te groeien tot marktleiders.”, aldus Stefan Olivier - vennoot en Markets Leader EY België.

Nominatie Rombit 

Rombit maakt organisaties efficiënter en veiliger. Het Internet of Things-bedrijf, opgericht in 2012, ontwikkelt totaaloplossingen voor overheden en grote ondernemingen. Het connecteert personeel, materieel en devices via één overzichtelijk cloudplatform. Rombits R&D team ontwikkelde unieke IoT-producten dat het zelf en via partners in de markt zet: de Romware™ industriële wearable en het digitale parkeerverbodsbord A-Sign™.

CEO Jorik Rombouts richtte Rombit op in 2012, vlak na het afronden van zijn IT-studies. De ambitie en innovatiedrang van Rombit werd meermaals bekroond: VOKA Meest Beloftevolle Starter (2014), Trends Starter van het Jaar (2015), Fujitsu Global Startup of the Year (2017) en BridgeSF International Innovation Award (2018). In 2016 rondde Rombit een succesvolle kapitaalronde af en startte Michel Akkermans als uitvoerend voorzitter. In 2017 nam Rombit de beveiligingsfirma Sercotec over. Daarmee versterkte het zijn positie in de havensector en breidde het zijn aanbod uit met installatie- en onderhoudsdiensten voor IoT-systemen. Rombit opende ook een kantoor in Singapore.

Rombit is uitgegroeid tot een onderneming met 70 medewerkers en klanten zoals PSA, Deme, Brabo en Stad Antwerpen. De omzet bedroeg 4,7 miljoen euro in 2017. De Antwerpse scale-up schakelt nu een versnelling hoger op het vlak van internationale expansie: samen met het European Institute of Innovation and Technology (EIT) kijkt het naar San Francisco, Houston, Frankrijk en andere Europese landen.

Share this post: